Liikettä tasa-arvoon! NFY:n keskustelutilaisuus NuFit:issä nähtävissä videona

Suomen nais- ja feministifilosofien yhdistys ry järjesti tasa-arvon mahdollisuuksiin pureutuvan keskustelunavauksen Nuorten filosofiatapahtumassa 20.1.2017 otsikolla ”Liikettä tasa-arvoon!”. Tilaisuuden tavoitteena oli muistuttaa, miksi tasa-arvokeskustelu on ajankohtaista ja tärkeää filosofisesti ja poliittisesti.

Keskustelunavaus koostui väittelystä ja asiantuntijakeskustelusta. Tilaisuus alkoi filosofian historiaa tuoreella otteella esittelevällä väittelyllä aiheesta ”Vaikuttaako sukupuoli ajattelun mahdollisuuksiin”. Väittely käytiin eri aikakausina eläneiden ajattelijoiden näkemysten välillä. Väittelemässä olivat yliopistonlehtori ja filosofian dosentti Martina Reuter, filosofian yliopistotutkija ja dosentti Elisa Aaltola, filosofi, tutkija, kirjailija ja valmentaja Markus Neuvonen, filosofian väitöskirjatutkija Johanna Ahola-Launonen ja filosofian väitöskirjatutkija Tarna Kannisto. Historiallisista ajattelijoista olivat edustettuina Mary Wollstonecraft, John Stuart Mill, Aristoteles, Marcus Aurelius ja Val Plumwood.

Väittely loi kontekstin asiantuntijakeskustelulle, johon väittelijöiden lisäksi liittyi Ihmisoikeusliiton asiantuntija ja KokoNainen -hankkeen projektipäällikkö Johanna Latvala. Asiantuntijakeskustelussa pohdittiin, miten filosofian historia vaikuttaa ajatteluun ja käytäntöihin nyky-yhteiskunnassa. Lisäksi keskusteltiin siitä, miten sukupuolten tasa-arvoa voidaan edistää. Nuorten filosofiatapahtuman yleisö osallistui keskusteluun kysymyksin ja kommentein. Väittelyä ja sitä seuraavaa keskustelua ohjasi Sari Ahonen Suomen nais- ja feministifilosofien yhdistyksestä.

Koko tilaisuus on nähtävänä YouTubessa alla olevasta linkistä:

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s