NFY-keskustelutilaisuus Virpi Lehtisen kirjasta ”Luce Irigaray’s Phenomenology of Feminine Being”

Tervetuloa 23. syyskuuta klo 18-20 Antikvariaatti Sofiaan (Vuorikatu 5, Helsinki) kuuntelemaan ja keskustelemaan. Lehtisen kanssa keskustelee dos. Martina Reuter. Myös yleisökommenteille ja keskustelulle löytyy tilaa.

Voiko naisesta ja naisellisesta puhua muutoin kuin kahlitsevasti? Millaisia paikkoja naiselle on tarjottu filosofiassa? Entä millainen filosofinen potentiaali sisältyy naisen elettyyn kokemukseen?

Belgialaissyntyinen psykoanalyytikko, kielitieteilijä ja filosofi Luce Irigaray on keskeinen hahmo feministisessä filosofiassa ja sukupuolentutkimuksessa. FT Virpi Lehtisen uraauurtava teos Luce Irigaray’s Phenomenology of Feminine Being (SUNY Press, 2014) esittää Irigarayn tutkivan naiseutta eksistentiaalisena tyylinä ja kehittelevän naisellisten kokemisen tapojen pohjalta omaäänistä fenomenologista otetta. Teos haastaa monia Irigarayn työhön liitettyjä vakiintuneita käsityksiä, kuten oletuksen sukupuoliessentialismista, ja näyttää kuinka Irigarayn avulla avautuu hedelmällisiä näkökulmia sekä sukupuolen merkitykseen kuin filosofian harjoittamiseen.

Virpi Lehtinen on väitellyt Helsingin yliopistosta teoreettisen filosofian oppiaineesta vuonna 2010. Nyt ilmestynyt teos perustuu hänen väitöskirjaansa ”Luce Irigaray’s Philosophy of Feminine Being – Body, Desire and Wisdom”. Lehtisen nykyinen tutkimusprojekti paneutuu sotilasruumiillisuuteen eli tutkii maskuliinisen subjektin rakentumista sodassa ja konflikteissa.

 

Tilaisuuden järjestää Suomen nais- ja feministifilosofien yhdistys NFY.

Tilaisuus on kaikille avoin ja maksuton. Tervetuloa!

Kirjan kustantajan sivut: http://www.sunypress.edu/p-5860-luce-irigarays-phenomenology-of.aspx

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s